Algemeen

Heb je de diploma's A en B, train dan gezellig met ons mee!

Nederland = Waterland! Een kind dat buiten in het water valt heeft kleren aan en verdwijnt direct onder water. Om de zelfredzaamheid te verhogen krijgen kinderen daarom zwemles. Daarbij leren ze verschillende manieren om zich te bewegen in het water, zoals het watertrappelen, het drijven en de zwemslagen. Ook leren ze te zwemmen met kleren aan, onderwater te zwemmen en het zich onderwater oriënteren. Ook na het behalen van de zwemdiploma’s is het belangrijk om het zwemmen regelmatig te blijven oefenen.

Verbeter je conditie en techniek, zwemmen is energiek!

Bij het ‘recreatief zwemmen’ van de Zwem- en Poloclub Neptunia ’24 leren we kinderen de zwemtechniek en de zwemconditie te verbeteren. Hierbij ligt de focus enerzijds op het aanleren van de zwemtechniek voor het wedstrijdzwemmen en anderzijds op het verhogen van de zelfredzaamheid en het zwemplezier. Onze trainingen bevatten daarom verschillende aspecten van het zwemmen, zoals:

- Š   wedstrijdslagen;

- Š   waterpolo.

 

Spelen als een dolfijn, dat vinden we fijn!

Daarnaast organiseren we diverse zwemactiviteiten. Voorbeelden hiervan zijn:

-   spelletjes

Š  vriendje/vriendinnetje doe mee trainingen;  

-   vader- en moeder doe mee trainingen;   

                                                                                                                                                                                                                                                                            

 

 Zwemmen voor jong en oud, win jij later Olympisch Goud?

We kennen bij het ‘recreatief zwemmen’ trainingsgroepen voor verschillende leeftijden (zie onder het kopje ‘trainingsgroepen’). Hierdoor train je samen met leeftijdsgenoten, vrienden en vriendinnen. Ook kunnen wij je op deze manier optimaal helpen je techniek te verbeteren. Vanuit het ‘recreatief zwemmen’ kan je doorstromen naar de wedstrijdgroep of naar het waterpolo, maar je mag natuurlijk ook gewoon recreatief blijven zwemmen.

 

We kennen drie trainingsgroepen:
Groep A: dit is de instroom groep als je diploma B of C hebt gehaald.
Groep B: dit is de doorstroomgroep. Je stroomt van groep A naar B door als je de borst-,rug- crawl & schoolslag goed beheerst. Na de B groep kan het kind de keus te maken om te kiezen voor de waterpolo, de J- selectie, bij de RES te blijven of als je ouder dan 12 bent door te stromen naar de C(onditie) groep.
Bij de C-groep kun je je conditie blijven trainen en je doet niet mee aan wedstrijden. Wil je wel meedoen aan wedstrijden dan kies je voor de J-selectie. Afhankelijk van de prestatie van de kinderen worden de kinderen in overleg tussen hoofdtrainer en ouders overgeplaatst naar de volgende groep.