Topfysio en Z&PC Neptunia ‘24

 Met ingang van 1 december 2010 is er een samenwerking van kracht tussen Neptunia en Topfysio.

 Topfysio is een fysiotherapiepraktijk die zich met name richt op sporters en staat voor het leveren van (sport)fysiotherapeutische zorg van topkwaliteit, waarbij een persoonlijke aanpak centraal staat. Alle fysiotherapeuten van Topfysio zijn gespecialiseerd in sportblessures en daarnaast in het opsporen en behandelen van triggerpoints die in de klachten van sporters vaak een belangrijke rol spelen. Triggerpoints zijn plaatselijke verhardingen in spierweefsel die bij klachten aan het bewegingsapparaat vaak verantwoordelijk zijn voor de pijn of verminderde functie van een lichaamsdeel. Deze triggerpoints kunnen door middel van diepe massagetechnieken of dry needling effectief bestreden worden. Verder is Topfysio gespecialiseerd in sportspecifieke revalidatie- en/of krachttraining. De praktijk beschikt sinds kort ook over een echo-apparaat waarmee door een hierin gespecialiseerde fysiotherapeut aanvullend onderzoek kan worden verricht.

Fysiotherapeute Jolande Buitenwerf zal de contactpersoon zijn voor de zwemmers van de selectie en de waterpoloërs van Heren 1 en 2. Zij heeft zelf ook jaren aan wedstrijdzwemmen gedaan en is een aantal jaren als fysiotherapeut bij verschillende zwemverenigingen betrokken geweest. Hierdoor heeft zij een goede kijk op blessures die op kunnen treden in het zwembad.

Voor de zwemmers van de genoemde teams geldt dat wanneer er wordt gebeld voor een afspraak, dit binnen 24 uur gerealiseerd kan worden bij één van de praktijken van Topfysio. Voor de rest van de sporters van Neptunia geldt dat er een afspraak gemaakt kan worden binnen 48 uur.

Telefoonnummer Topfysio Sneek: 0515-430607

Telefoonummer Jolande Buitenwerf: 0655844702

Email: jolande@topfysio.nl