In een waterstad hoort natuurlijk ook een zwemvereniging. En zo gebeurde het dat in 1924 een initiatief genomen werd door de heer Van de Pijpenkamp. Als nieuwe inwoner van Sneek miste hij hier een zwemvereniging. Hij was lid geweest bij de vereniging Neptunus-Amersfoort, en op zijn initiatief werd in Hotel “De Gouden Leeuw” op 26 juni 1924 door een 20-tal enthousiaste zwemmers de zwemvereniging opgericht met de naam “Neptunus”. Deze veranderde later in Neptunia’24.

Dit jaar zullen we met diverse activiteiten aandacht besteden aan ons 100 jarig bestaan. Een magazine wordt uitgebracht, persberichten zijn verstuurt, een werkgroep is geformeerd, etc. etc. Het jubileum concentreert zich in de week van 22 tot en met 29 juni. De hele week zijn er speciale activiteiten bij onze trainingen en op de zaterdag van 29 juni een spektakel achter de Waterpoort met aansluitend een feestavond. Maar ook het Mini-Pompebled-Krich toernooi op 15 en 16 juni zal in het teken staan van het jubileum. Veel verenigingen uit het hele land zullen hier met de jongste poloërs spelen voor de eer

Bekijk hieronder het overzicht van onze activiteiten op 29 juni

Tijdens deze toffe uitdaging gaan wij met z’n allen 100 kilometer zwemmen in estafette vorm. Het begint zondagmiddag 23 juni om 16.30 uur en het eindigt pas de volgende dag uiterlijk 22.30 uur. Dus ook in de nacht zal er gezwommen moeten worden.

Iedereen is welkom om de zwemmers aan te moedigen! Zeker leuk bij de start en finish!

Bij de waterpoort staat de volgende activiteit op je te wachten: tussen 13:30 en 15:30 wordt hier een reeks spannende waterpolowedstrijden gespeeld. Het wordt een middag vol actie, met zowel heren- als dameswedstrijden die de strijd aangaan. Terwijl de wedstrijden in volle gang zijn, zal de vrolijke melodie van de Putkapel ook te horen zijn en van deze dag een waar feest maken. Iedereen is welkom om te komen kijken vanaf de kade. Of je nu een fanatiek waterpolofan bent of gewoon op zoek bent naar een leuke middag uit. Laten we duimen voor stralend weer, zodat we volop van de zon kunnen genieten.

Als kers op de taart vieren we ’s avonds een feestelijke bijeenkomst in het wijkgebouw De Spil. De avond begint om 19:30 uur met een warm welkom en een heerlijke traktatie van koffie en gebak tijdens de receptie. Dit is een uitgelezen kans om herinneringen op te halen, verhalen te delen en oude bekenden te ontmoeten. Vervolgens, vanaf 21:00 uur, zorgt een DJ zal voor de juiste muzikale sfeer terwijl we dansen en genieten van het gezelschap. De festiviteiten zullen doorgaan tot 00:00 uur.

Dit jubileumfeest is exclusief voor leden, oud-leden en vrijwilligers van Neptunia’24 boven de 16 jaar. Om deel te nemen, is aanmelding vereist en binnenkort mogelijk via deze pagina. We kijken ernaar uit om samen met jullie dit bijzondere jubileum te vieren en te proosten op nog eens 100 jaar Neptunia’24!