Recreatief Elementair Zwemmen


Heb je de diploma’s A, B en/of C? Train dan gezellig met ons mee!
Na het behalen van je zwemdiploma is het belangrijk om het zwemmen regelmatig te blijven oefenen. Zwemmen is héél gezond en goed voor alle spieren. Bij de REZ van de Zwem- en Poloclub Neptunia’24 leren we kinderen hun zwemtechniek en zwemconditie te verbeteren. Hierbij ligt de focus op het verbeteren en aanleren van de zwemtechniek voor de wedstrijdsporten. Daarbij verhogen ze hun zelfredzaamheid en het zwemplezier. Ze worden dus betere zwemmers en misschien wel echte kampioenen! Onze trainingen bevatten daarom verschillende aspecten van het zwemmen, zoals de verschillende wedstrijdslagen en de verschillende waterpolo- en baltechnieken.

Bij de REZ kennen we vier trainingsgroepen: REZ 1 t/m 3 zijn de groepen waar je toegroeit naar een keuze tussen REZ 4, wedstrijdzwemmen of waterpolo.

REZ 1: dit is de instroomgroep als je diploma B of C hebt gehaald. In deze groep zorgen we voor een versterking van de basis vanuit de zwemdiploma’s en kweek  je conditie om later een uur goed door te kunnen zwemmen. Er is veel tijd voor spelletjes, waaronder spellen met de bal.

REZ 2: als je eenmaal de slagen en je conditie goed kan laten zien dan mag je door naar groep 2. De basis is intussen gelegd, de focus gaat nu dan ook steeds meer naar goede beheersing van de zwemslagen en dan met name de borst-,rug- crawl & schoolslag. Ook waterpolo trainingen komen hier sterker aan de orde.

REZ 3:  eigenlijk ga je verder met waar je bij groep 2 was gebleven, zwemslagen worden steeds beter, ook omdat je steeds sterker wordt! Daarnaast gaat de focus meer naar wedstrijdelementen zoals keerpunten en starten. Voor waterpolo mag je verwachten dat je kunt zwemmen en gooien met de bal, bovendien heb je de basis van waterpolowedstrijden geoefend.

Na REZ 3 wordt, in overleg, een keuze gemaakt voor de waterpolo, of de J-selectie (Jeugdselectie is de voorloper van de wedstrijdzwemgroep). Wanneer je besluit bij de REZ te blijven kom je in de REZ 4 groep. Hier kun je je conditie blijven trainen, je techniek verbeteren en doe je niet mee aan wedstrijden.

Wij werken met een checklist om te kunnen beoordelen of een zwemmer klaar is voor de volgende groep. Echter zijn wij hier flexibel in, wij houden rekening met de individuele behoeften van een zwemmer en zijn of haar leeftijd. Je komt dan ook eerst mee zwemmen, dan weet je of het wat voor je is en kunnen wij bepalen/overleggen wat voor jou mogelijk is. Je mag drie keer mee komen zwemmen, daarna weet je vast of je bij ons wilt blijven en lid wordt.

Trainingstijden

Trainingstijden 2023-2024

TeamsDagTijdstipTrainers
REZ 1 t/m 3Maandag 18:00 – 18:45Yuri Storken (REZ 1), Femke Wiersma (REZ 2) en Evelien de Jong (REZ 3)
Woensdag18:00 – 18:45Yuri Storken (REZ 1), Femke Wiersma (REZ 2) en Evelien de Jong (REZ 3)
REZ 4Maandag18:45- 19:45Marco Verkaik
Donderdag18:00 – 18:45Marco Verkaik

Wil je een keer proeftrainen?

Schrijf je in

Contact

Heb je interesse om bij de REZ te komen trainen of wil je meer weten?
Stuur dan een mail naar rez.neptuniasneek@gmail.com  en dan beantwoorden we je graag je vragen.


Hoofdtrainer:
Evelien de Jong
eveliendjng1@gmail.com
06-11082937