Onze jeugd uit onder de 14 speelde een spannende wedstrijd tegen Trivia, vol spanning en sensatie. Lees hier hun wedstrijdverslag!

Alweer de derde wedstrijd van het seizoen ‘24’-’25 op 12 oktober. Dit keer naar Trivia in Groningen. Uit een korte analyse van trainer Fieke bleek dat Trivia tegen dezelfde tegenstander uit Winschoten had gespeeld als wij 2 weken geleden, en met ongeveer dezelfde uitslag had gewonnen. Oftewel, het leek alsof Triva en Neptunia aan elkaar gewaagd zouden zijn. En spanning en sensatie zou het worden in de wedstrijd.

Neptunia maakt een zeer goede indruk bij de start en we scoren al snel 0-1 door Finne en even later maakt Falke al de 0-2. De vorige 2 wedstrijden keken we al snel tegen een
achterstand aan, maar nu zaten we er goed bovenop. Maar Trivia geeft niet zo snel op en scoort 1-2. Nog in de eerste periode loopt Neptunia uit naar 3-5 door goals van Casper en David. Een sterke start, dat geeft moraal voor het vervolg van de wedstrijd!

De tweede periode komt Trivia sterk terug. Trivia scoort maar liefst vijf keer, en voor ons scoort Falke nog 2 keer en Jesse. 5-3 is de score voor de periode en zo staan we 8-8 gelijk
halverwege. De tegenstander leunt vooral op 1 hele sterke speler, die zal in deze wedstrijd zelfs acht doelpunten maken. Ondanks dat we goed door hebben dat we hem goed moeten
verdedigen is dat toch erg lastig. Bij ons is er niet 1 speler die er met kop en schouders bovenuit steekt. (Alhoewel, letterlijk gezien steekt Falke zeker wel met kop en schouders uit boven de rest van het team). Het is juist het samenspel in het team wat Neptunia sterk maakt deze wedstrijd. Achteraf krijgen we zelfs van de tegenstander complimenten hierover!

Fieke geeft het team in de rust nog goede tactische tips als “maak het veld breed” en “maak ruimte voor elkaar in de aanval”. We spelen dit seizoen zonder schotklok (helaas), wat ons wel meer tijd geeft om met rust de aanval op te bouwen. Op de tribune zitten bijna net zoveel supporters voor ons als voor de thuisploeg. Het team voelt de spanning van de wedstrijd. Maar tegelijkertijd is het knap dat meestal rust in het spel zorgt voor hele goede passes. Ook keeper Thijmen speelt een belangrijke rol met een paar knappe reddingen. En, net zo belangrijk, Thijmen heeft een enkele goede uitgooien waarmee hij onze verdediging via een snelle break omzet in een aanval met doelpunten!

De derde periode staat bol van de spanning. Coach Jelle schreeuwt allerlei goedbedoelde aanwijzingen naar de spelers, maar die horen natuurlijk maar de helft als ze in het water
liggen. Falke scoort nog twee keer in de derde periode, Trivia 1 keer. Met slechts 1 doelpunt voorsprong eindigen we de derde periode. We voelen dat we de wedstrijd kunnen winnen, maar ook dat elk foutje hard zal worden afgestraft door de tegenstander. Een paar spelers zijn al behoorlijk moe, door de wedstrijd of door het schoolfeest van gisteravond? Naast het goede samenspel, weinig fouten in de passing, gericht OP het doel schieten ipv ernaast, en ook zeker de brede selectie van het team hebben we vertrouwen in de laatste periode. We kunnen goed doorwisselen, hebben continue een sterk team in het water liggen en spelers kunnen even op adem komen als ze op wissel zitten.

De laatste periode begint. Nemen we drie punten mee naar Sneek, of verspelen we onze voorsprong in de laatste vijf minuten? Falke en David vinden het wel spannend genoeg geweest. Ze scoren elk snel een doelpunt en we lopen uit naar 9-12! Nog minder dan 90 seconden te spelen. Dit kan niet meer mis gaan, lijkt het. Maar Trivia geeft niet op. In een snelle aanval gaat een van hun spelers alleen op keeper Thijmen af. David sprint er achter aan maar moet aan de noodrem trekken. Er is een overtreding nodig en we krijgen een 5-meter tegen. Die wordt gescoord, maar dat is ook het laatste doelpunt van de wedstrijd. We winnen met 10-12! Een uitbundige explosie van blijdschap en trots maakt zich meester van het hele team. Een hele knappe prestatie om van deze goede tegenstander te winnen!