Wat betekenen de afgelopen dinsdag 13 oktober door de regering afgekondigde Corona-maatregelen voor Neptunia’24 en haar leden? Het bestuur heeft alle informatie op een rij gezet:

– Er mag onder voorwaarden worden getraind. Welke voorwaarden dat zijn staat hieronder vermeld. Alle competities zijn voorlopig stopgezet.

– De mondkapjesplicht betekent dat bij binnenkomst in het zwembad en bij het verlaten van het zwembad vanuit de kleedkamer altijd een mondkapje moet worden gedragen.

– Badkleding thuis aan doen. De kleedruimtes zo kort mogelijk gebruiken en alle kleding meenemen naar het bad.

– Douchen is niet mogelijk. De doucheruimtes zijn gesloten.

– Voor de leden onder de 18 jaar zijn er bij het trainen geen restricties, zoals eerder vermeld zijn wel alle competitiewedstrijden voorlopig stopgezet.

– Zodra er leden van 18 jaar of ouder in het water liggen dan geldt de regel dat het aantal personen beperkt is tot maximaal 30 en er niet in

wedstrijdvorm getraind mag worden. Conditietraining, zwemtraining is op gepaste afstand wel mogelijk. Bijvoorbeeld in de ene baan heen zwemmen en in een andere terug.

– Voor waterpololeden onder de 18 geldt dat er onderling (in clubverband) wedstrijdjes mogen worden gespeeld.

– De wedstrijdzwemmers kunnen gewoon blijven trainen. Doen er leden ouder dan 18 jaar mee dan geldt de regel dat er maximaal 30 personen in het bad mogen zijn.

– Voor de masterzwemmers geldt dat er gewoon getraind mag worden, ook hier de regel dat er maximaal 30 personen in het water mogen liggen. Douchen is natuurlijk ook voor deze groep niet mogelijk.

– Voor het Aangepast zwemmen geldt dat er in overleg met commissie en zwembad afspraken gemaakt worden over de toepassing van de regels.

Op beperkte wijze is het op deze manier voor al onze leden mogelijk te zwemmen en te trainen. We gaan er vooralsnog vanuit dat iedereen ook van deze mogelijkheid gebruik maakt. Alle trainingen gaan door en er wordt geen badwater door ons opgezegd.

Uw bestuur,

Peter van Leeningen, voorzitter
Richard Dijkstra, secretaris
Erik de Vries, penningmeester